Contactpersoon  voor Uitstappen
Luc Cleiren Tel   0478 / 45 89 90
 
Datum Uitstap naar
1 en 2 juni 2007 De Opaalkust in Noord Frankrijk.
13 en 20 juni 2008 ANTWERPEN   --  Toch anders
3 en 19 juni 2009 De Witloofstreek en bezoek aan de 15de Wing
15 October 2010 TIENEN & De suikerraffinaderij
16 Juni 2011 Palm Breweries te Steenhuffel & Kasteeel van Marnix de Sainte Aldegonde te Bornem
07 Juni 2012 DOEL & Omgeving
12 juni 2014 Daguitstap naar het Schelde land
05 mei 2016 's Hertogenbosch
15 juni 2017 De koekestad Antwerpen met oa Elixir d'Anvers
07 juni 2018 Daguitstap naar Maredsous en Dinant
23 mei 2019 Daguitstap naar de Vlaamse Ardennen

 

VV CAREP GAAT OP REIS

 

Hasselt 

OP DONDERDAG  28  mei 2020 

 

We gaan naar het jenevermuseum met een " Pastoor " als gids. Hierna vrij lunchen . Vervolgens de JAPANSE TUIN - een van de mooiste japanse tuinen in Europa. Vervolgens een kleine stadswandeling of rondrit met een treintje .

We ronden af met het avondeten.

 

We vertrekken om 8.00u(stipt) op de parking van de sporthal in Bonheiden.    

Terug rond 21.00u.

 

Inschrijving 60 euro per persoon op rek .BE77 6528 3326 4842 met vermelding: daguitstap 28/05/2020, samen met naam van ieder persoon en tel. nr.(enkel de storting telt als inschrijving)

 

Inbegrepen : busreis, taart, inkom en gidsen,museum, tuin, en stadswandeling of rondrit met gids en het avondeten.

 

Inschrijven voor 10 Mei 2020

 

Tot dan     Luk              0478/458990

     

 

 

't Is elk jaar weer een hele belevenis !

 

Sfeerbeelden van de   CAREP

daguitstap naar

 

het  SCHELDELAND !! 

                          

Op donderdag 12 juni 2014 was de daguitstap  naar Scheldeland. Voor ons een uitstekende gelegenheid om deze waterregio tevens het decor van de tv reeks Stille Waters van haar mooiste kant te leren kennen !

Om 8 uur vertrok de bus aan de parking van het Blikveld te Bonheiden.

 

 

De sfeer zat er meteen goed in ! De meesten kenden mekaar al veel langer door deelname aan Carep activiteiten. Bovendien was het mooi weer, wat altijd bevorderlijk is voor het humeur ! Om 9 uur stapte de streekgids op. Hij vertelde meteen over de vele bezienswaardigheden van de streek. We reden naar Steendorp en daar wachtte ons een twee uur durende boottocht op de Schelde.

De naam van de boot was

Jan Plezier , dus plezier  verzekerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We kregen meteen een kop koffie en hadden de keuze om overdekt of op het terras te zitten. We voeren meteen stroomopwaarts, richting St Amands. De schelde is breed en slingert zich tussen groene oevers met hoge rietkragen, slikken en schorren. Door zorg voor het milieu zit er tegenwoordig veel vis in de Schelde, en zagen we ook veel watervogels, zoals reigers, meeuwen en eenden. We passeerden de ex-Boelwerf, Temse en Mariekerke. Meteen mochten we ervaren hoe rustgevend het is om op het water de varen.

 

Daarna reden we met de bus naar Bornem voor het middageten.

Niet moeilijk om te raden wat wij gegeten hebben : we zaten immers volop in de streek van de asperges. Hier spreekt men over de edelste  groente of het witte goud. Het is dan ook een zeer arbeidsintensieve teelt. Na een hapje vooraf, kregen we een lekkere aspergeroomsoep. Daarna volgden de asperges, op Vlaamse wijze bereid, en of het smaakte !

 

Na het dessert vertrokken wij rond 2 uur voor een rondrit in de bus door Klein Brabant. De gids vertelde alle wetenswaardigheden over Bornem, Mariekerke met zijn palingfeesten, de gelagen van de streek, St Amands, dorp van Emiel Verhaeren enz.. We zagen ook een heel groot aspergeveld liggen.

 

 

 

Rond 6 uur brachten wij een bezoek aan de brouwerij Bosteels. Het werd een groot succes ! Eerst was er een gegidste rondleiding door de brouwerij.  Op een brandglasraam stond de volgende spreuk :   Er zijn meer oude zuipers    .   Dan oude dokters.

Welnu, de degustatie van Kwak en Karmeliet heeft ons zeer gesmaakt. Zozeer dat wij volop de flesjes met bijhorend glas kochten. Zelfs de duurdere Deus werd volop gekocht. Dit bier wordt gebrouwen en bewerkt zoals champagne. Zeer koud en in een champagneglas geschonken is het een godendrank. ( Ik kan het weten )

 

 

 

 

Rond 6 uur tenslotte stopten wij in Kalfort in het Hof van Coolhem voor een broodmaaltijd en koud buffet. De broodjes smaakten heerlijk.  Er werd nog wat nagetafeld en verteld en rond halfacht stapten wij terug op de bus naar Bonheiden.

 

 

 

t Was een superleuke en interessante dag geweest. We hebben allen genoten van vriendschap, goed gezelschap en t was een dag met veel afwisseling. Het is ons allen zeer goed bevallen ! ! !

Bedankt aan Marcel De Grooff, inrichter en organisator van de dagtrip.

 

 

 

Donderdag 07 juni 2012 !!

 

 

DAGUITSTAP   NAAR

DOEL   en  omgeving

 

 

In de voormiddag  

 

Bezoek aan de Kerncentrale DOEL  ( ongeveer 3u15 )

 

Belgi heeft twee kernparken    :   DOEL en TIHANGE.

 

De vier eenheden van kerncentrale DOEL hebben een totaal vermogen van 2800 MW. Ze functioneren volgens de strengste veiligheidsnormen en belasten het milieu minimaal.

 

s Middags      etentje in restaurant  DOEL 5.

 

Namiddag     Linkerscheldeoevergebied

Bustocht met gids     Waaslandhaven

  

Tijdens de bustocht rond het havengebied vertelt de gids over de belangrijke bedrijven die daar gevestigd zijn. De infrastructuurwerken die uitgevoerd werden , de problemen van de landbouwers met natuurcompensaties en ontpoldering.

 

Sluisgebouw Kallo   

 

De zeesluis van Kallo is de enige toegang tot de Waaslandhaven. We krijgen uitleg over de bouw en werking van de sluis.

Het linkeroevergebied is met de ontwikkeling van de Waaslandhaven, als deel van de haven van Antwerpen, niet alleen een economische groeipool. Het voorziet tevens woon- en landbouwgebieden, natuur- en recreatiegebieden.

Om aan de exponentile groei tegemoet te komen, werd op de linker Scheldeoever een nieuw container getijdendok gebouwd, het Deurganckdok

 

Fort Liefkenshoek ( Kallo )

 

Verdedigingswerk uit de 16de eeuw, aangelegd ter verdediging van de stad en de haven van Antwerpen tegen de oprukkende Spaanse troepen. Twee eeuwen lang was het in handen van de Hollanders. Het groeide uit tot een leefgemeenschap.

De oudste gebouwen dateren van de Napoleontische periode

( 1810 1811 )

 

Het fort is sedert 1985 beschermd als monument en als landschap. Sinds enkele jaren gerestaureerd.

 

Kasteel Cortewalle ( Beveren )

 

Is een prachtig 15de eeuwse waterburcht gelegen in een uitgestrekt park van 10 ha. Verschillende kunstwerken versieren het kasteel en het park.

Een 18de eeuws koetshuis met oranjerien nu taverne restaurant  waar voor ons , na een lange maar mooie dag de tafel gedekt staat.   Smakelijk

 

 

Deelnameprijs

55 euro per persoon.

 

Max 56 plaatsen beschikbaar.

 

Inschrijven kan uiterlijk tot 12 april

( of tot volzet )   door :

 

55 euro te storten op Rek . Nr  363-0096493-18 

 

Onderstaande inlichtingen per persoon ( dames met eigen familienaam ) te bezorgen aan :   Mariette Van Der Hoeven    Weynesbaan 81  -  2820 Rijmenam. 

Tel : 015 / 51 28 44 

 

 

VERTREK : Parking Blikveld Bonheiden om 7.30 uur.

Belangrijk !! Elke bezoeker moet zijn identiteitskaart bij zich hebben.

 

INFO  :        Mariette Van Der Hoeven   -   Tel  015 / 51. 28. 44

                    Marcel De Grooff  -  Tel  03 / 886. 69. 95              

 

 

CAREP   DAGUITSTAP

 

Bezoek aan  PALM BREWERIES  Steenhuffel.  & geleid bezoek aan het sierlijke neogotische kasteel van Marnix de Sainte Aldegonde aan de Oude Schelde te Bornem.

 

Donderdag 16 juni 2011

 

Vertrek :

parking blikveld Bonheiden    8.30 uur.

 

 

9.30 uur. Geleid bezoek aan de brouwerij.

 

De geschiedenis van PALM Breweries gaat terug tot 1747. Anne Cornet ( jaja een vrouw ) bouwde een kleine Brabantse dorpsbrouwerij van hoge gisting tegenover de kerk in Steenhuffel en gaf de brouwerij de naam De Hoorn ( Nederlandse vertaling van haar Franstalige familie Cornet ).

 

In de kruidenkamer wordt de geschiedenis van de Hop uit de doeken gedaan. In de brouwerij volgt u het volledige productieproces van hoge gistingsbieren van dichtbij. U doorloopt de brouwerij van brouwzaal tot bottelarij.

PALM Breweries heeft ook een warm hart voor erfgoed ; de brouwerij herbouwde kasteel Diepensteyn en startte er een stoeterij van Belgische trekpaarden.

Wij brengen een bezoek aan de stoeterij die onderdak biedt aan een 20-taI rasechte Belgische trekpaarden.

Als kroon op het werk volgt in d' Oude bottelarij een degustatie van twee verschillende bieren van het vat. ( wie wenst kan ook een souvenir in de PALMshop aanbopen )

 

12.00 uur.  Nu tijd voor een middagpauze,    ja, er is wat te smullen.

 

Menu Brouwershuis:

 

Voorgerecht         Soepje van de dag met brood.

Hoofdgerecht        Trio van brochetten, met basilicum, rode curry te chili vergezeld van

      geplette aardappeltjes - jonge spinazie en een PALMsausje.

Dessert        Tiramisu met crme van Kriek F. Boon.

Tijdens de maaltijd worden Palm en waters geschonken (inbgr.)

Buikje vol.

 

14.00 uur. - Vertrek naar het kasteel van Bornem.

 

14.30 uur. Geleid bezoek aan het kasteel van Marnix de Saint Aldegonde.

Eventueel  groep  splitsen  =  3 gidsen.

 

 

 

Sinds 1780 kwam het domein in handen van het geslacht de Marnix. Deze naam wordt vanzelfsprekend in verband gebracht met Philips de Marnix ( 1538-1598 ) Heer van Sainte Aldegonde.

De geschiedenis van dit sierlijke neurotische kasteel begint reeds bij de Romeinse Periode.

Het interieur van het kasteel is rijk aan kunstschatten zoals schilderijen, meubelen, kantwerk, Chinees porselein en een fraaie collectie handgeschreven boeken.

De bijgebouwen zijn ingericht tot koetsmuseum.

 

16.30 uur. -  Einde van het bezoek met busrit naar Weert.

 

17.00 uur.    WEERT.

 

Toeristisch dorpje aan de Oude Schelde ( land van Stille waters ) Weert, ooit het centrum van de Scheldevisserij. De kuiperij, klompenmakerij, vlasnijverheid, wijnteelt en de mandenmakerij.

Vrij rondkuieren in het dorpje WEERT of een vrij bezoek brengen aan het streek- museum De Zilverreiger' of aan de tentoonstelling De Oude Schelde' met de eendenkooi.

 

18.00 uur. Broodmaaltijd in de herberg van het streekmuseum,

Bestaande uit: wil-, brein- en rozijnenbrood, vijf soorten beleg met koffie of thee naar believen.

 

19.30 uur.    Einde van de dagtocht met vertrek terug naar Bonheiden.

 

 

 

Deelnameprijs: 55.00 euro.

 

Inschrijven: op Rek Nr. 363-0096493-18

Mariette van der Hoeven - Weynesbaan 81 - 2820 Rijmenam.

Tel. 015.51 28 44

 

DAGUITSTAP

 

 

 

 

15 OKTOBER 2010.

 

        TIENEN      

Bezoek aan Suikerraffinaderij & de stad.  

 

Was een groot sukses  - Hierna volgt het programma en enkele foto's als sfeer beelden  

 

 

    TIENEN : Cafetaria   " DE BLIJCKAERT "

 

Wij begonnen onze dag in de gezellige cafetaria" De Blijckaert " met een lekkere kop koffie

en

een typische Tiense koffiekoek, "Tattepoem"

 

    TIENSE SUIKERRAFFINADERIJ.

 

 

Bezoek aan de meest bekende Suikerraffinaderij van het land. Van bieten tot suikerklontje.    

 

    LUNCH:   REST. GAMBRINUS

 

Op het menu :     Dagverse huisbereide soep

                             Tiense karbonade met patatjes en Tiense mosterdsaus (streekgerecht)

                             Huisbereide chocomousse.

 

    GROTE MARKT   en  

ONZE-LIEVE-VROUW-ten-POELKERK.

 

Deze" tweede grootste markt van Belgi" werd gedeeltelijk aangelegd op een drooggelegde drassige weide met poel, en verklaart meteen de naam van de O-L-Vrouw-ten-poelkerk. Deze kerk wordt beschouwd als de wieg van de Brabantse hooggotiek.

14de / 15de eeuw.

 

 

Aan de zuidzijde bevindt zich het stadhuis dat oorspronkelijk in Vlaamse renaissance stijl werd opgetrokken. Aan de noordkant zijn verschillende huizen te bewonderen,zoals "het Wild Verken" uit 1758, "De Tinnen Schotel" uit 1845, het voormalige Vredegerecht uit 1846 enz. Wij maken een korte wandeling en bezoek aan de kerk ( met gids.)

 

 

 

    POPPENTHEATER.

 

" Kasper, Jan Klaasen, Woltje, De Neus en Tijl ", het zijn allemaal theaterpoppen die een plaatsje kregen in het poppentheatermuseum. - Dit museum bevat een collectie van 250 marionetten en hand poppen uit de verschillende werelddelen en uit het Tiense PoppentheaterTijl dat al meer dan 50 jaar bestaat.   

 

    TAVERNE KOUTERHOF.      Streeklunch.

 

Gegarneerde Hoegaardse broodschotel:

bord met fijne vleeswaren zoals Hoegaardse kop,kipkap, gerookte ham, boeren pat met een garnituur van groenten, ajuintjes en augurken.

 

 

Enkele sfeerbeelden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaas over

 

C  A  R  E  P  -  D  A  G  T  R  I  P

       

W  O  E  N  S  D  A  G   3    J  U  N  I   2009

 

 

Welgezind ( zoals het weer  ) stonden wij woensdag 3 juni , om 8.30 uur, klaar aan het Blikveld te Bonheiden.  Vlug de bus ingestapt en om kwart voor negen vertrokken wij naar Kampenhout.

 

 

Op ons programma stonden een bezoek aan de militaire luchtmachtbasis 15de Wing te Melsbroek, een bezoek aan de witloofstreek, het witloofmuseum en de tuinbouwveiling BRAVA. Bij aankomst te Kampenhout, maakten wij kennis met de gids en begonnen wij aan een autocartocht doorheen de witloofstreek. Kampenhout is dus een woondorp met een agrarisch karakter, gelegen aan het kanaal Leuven - Mechelen. We reden langs kleine gehuchten, waar ik nog nooit van gehoord heb, zoals Ter Elst, Relst, Humelgem .enz.  We zagen rustieke landschappen met verschillende kastelen, oude hoeven en devotiekapellen. De oudste gebouwen waren opgetrokken in Brabantse zandsteen, die ondiep in de grond van de streek voorkomt. De gids vertelde boeiende en levendige verhalen over een Gallo-Romeinse nederzetting, middeleeuwse kastelen en hun geschiedenis en hoeven van de 17 de  en 18 de eeuw, en hun huidige bewoners.

 

 

 

In Nederokkerzeel bezochten wij de in zandsteen opgetrokken kerk, traditioneel met het kerkhof eromheen. Voorbij Erps-Kwerps kwamen we tenslotte in Steenokkerzeel. Er was een mooi middeleeuws gebouw met een uitkijkpost. We bezochten de kerk en het voormalig kasteel d'Exaerde. De uitleg van de gids werd af en toe grondig verstoord door een opstijgend vliegtuig. We bevonden ons inderdaad naast de twee vliegpistes.

Om 11 uur werden we in " Het Veilinghof " verwacht voor een broodjesmaaltijd. Met smaak werden de broodjes met kaas en ham en de boterkoek verorberd en de koffie was uitstekend. Er werd veel bijgepraat. Dit restaurant is gekend voor de witloofgastronomie en daar waren we helemaal van overtuigd, toen bleek dat zelfs de W.C- brillen afbeeldingen van witloofstruikjes vertoonden.

 

 

Op de middag vertrokken we naar de militaire luchtmachtbasis 15de Wing te Melsbroek. In december 2008 vierde de 15de Wing haar 60-jarig bestaan. Reden dus voor ons om eens achter de schermen te kijken van deze eenheid.

Er werken daar 1.100 mensen, hoofdzakelijk militairen. De gids vertelde met veel enthousiasme over hoe een opdracht wordt voorbereid en hoe de vliegtuigen worden onderhouden.

 

De 15 de Wing vervoert alle soorten vrachten en passagiers naar de meest onmogelijke plaatsen ter wereld. Voor het uitvoeren van haar taken beschikt de 15 de Wing over C- 130 Hercules toestellen, naast de diverse andere types zoals de Airbus A 313, de Dassault Falcon en de Embraer. We zagen de vliegtuigen voor diplomatieke opdrachten ( V.I.P.-vervoer ) en het V.V.I.P - vliegtuig voor het koningshuis. Ze voeren ook opdrachten uit voor humanitaire organisaties, Belgische ontwikkelingsprojecten in de Derde Wereld en de NATO. Gevechtstransporten met C-130 en droppings van personeel en materieel. Ook dringend vervoer en evacuaties van landgenoten en gewonden behoren tot hun takenpakket.

 

Wij bezochten alle hangars waar de vliegtuigen gecheckt en volledig gedemonteerd werden. Specialisten werkten altijd aan hetzelfde onderdeel: ofwel de schroeven, of de neus van het toestel, of de vleugel, of de romp. Ze doen dat met veel professionalisme en bekwaamheid. Wij waren verbaasd wat er allemaal bij het klaarmaken van zo'n toestel nodig is. We mochten ook de romp bezoeken van zo'n C-130 toestel. We zagen de para's hun zitjes en hoe ze konden vasthangen met de parachute.

 

Chapeau  mannen van de 15 de Wing. Bij jullie wordt er professioneel en op een hoog niveau gewerkt ! Er werden veel vragen gesteld, want iedereen vond het zeer interessant !

 

Om 16 uur werden wij aan het " Witloofmuseum " , en aan de tuinbouwveiling Brava verwacht. In het museum kwamen wij alles te weten over de arbeidsintensieve teelt van het grondwitloof. De boeren teelden midden 19 de eeuw cichoreiwortels waar een soort goedkope koffie van gemaakt werd. Tijdens een zachte winter, begonnen de overgebleven wortels te kiemen tot eetbare witte kroppen. Eerst aten de boeren er zelf van en nadien begonnen ze het product op de vroegmarkt aan te bieden. Al heel snel was de groente een succes in binnen- en buitenland, en het Brussels grondwitloof was geboren.

Naast het grondwitloof is er nu ook witloof op hydrocultuur, dit is gans het jaar beschikbaar en minder arbeidsintensief. Onze uitvoer ( vele miljoenen kilo's ) gaat vooral naar de Arabische landen, Japan, Duitsland enz.

Witloof is zeer gezond: hoog gehalte aan vitamine C, B12, A, arm aan calorien, zeer heilzaam voor lever en gal, zuivert het bloed ..enz.

 

Dus na het bezoek aan de veiling - waar we witloof cadeau kregen - was het nu tijd om te proeven van " Het goud van Kampenhout. "

 Het was inderdaad een witloofmenu om "U " tegen te zeggen. Heerlijke witloofsoep, volont; witloofrolletjes met ham en een heerlijke kaassaus, even onder de grill gegratineerd.     Njammie !      Dan nog abrikozentaart met koffie, en iedereen had zijn buikje rond gegeten. Nog wat napraten over de interessante dag en iedereen was het er over eens, dat je eigenlijk niet zo ver hoeft te reizen om een mooie dag te beleven.

 

Natuurlijk bedanken wij van harte de mensen die deze mooie dag voor ons mogelijk gemaakt hebben : Marcel De Grooff en Mariette Van Der Hoeven. Jullie hebben ons een prachtige dag bezorgd !

 

Om 20.30 uur keerden wij naar Bonheiden terug. We zullen er nog lang over napraten !

 

Mimi  Van De Walle

 

 

 DAGUITSTAP naar ANTWERPEN 
  toch anders  !!   

 

Op vrijdag 13 en 20 juni 2008, was onze jaarlijkse daguitstap gepland.

 

Het zijn twee uitzonderlijke dagen geworden

 

Dit jaar kozen we voor een meer nabije bestemming, nl. Antwerpen; en als vervoermiddel kozen wij voor de trein, de reclameslogan indachtig: " Met de trein zou je er al zijn; " ; Geen files dus !

 

 

Om 8.45 u. was iedereen ( 44 personen ) al present in het station van Mechelen. Benevens paraplu en regenkledij, had gelukkig ook iedereen zijn goed humeur bij. Gezellig babbelend trokken we naar het perron, waar we de trein naar Antwerpen namen. Voor Carep waren de zitjes gereserveerd. Algauw kwamen wij te Antwerpen aan.

 

 

 

Dit station is n van de mooiste van Europa. De renovatie en de aanpassing aan de vereisten van de moderne behoeften zijn nog volop bezig. Treinen zijn beschikbaar op verschillende verdiepingen. Wij namen rustig de tijd om de winkelgalerij op het gelijkvloers te bekijken: goud, diamant en juwelenwinkels schitterden. Er waren ook restaurantjes, souvenirshops en zelfs een supermarkt.

 

Wij verlieten het station via de uitgang Koningin Astridplein en wandelden recht naar het Park Plaza Astrid hotel. Daar werden wij uitgenodigd  voor een fruitsap, koffie, koffiekoeken en cake. Het was er gezellig vertoeven.

 

 

 

 

 

Nu op weg naar de Touristram : een trammetje met 3 wagons, speciaal de ganse dag ter onzer beschikking. We reden naar 't Eilandje - Kattendijkdok - Londenbrug. Op 't Eilandje waren ze met grote bouwprojecten bezig. We maakten een wandeling rond de dokken, Waarvan er zelfs n in 1811 onder Napoleon werd gebouwd.

 

 

 

 

 

 

 

Daarna stapten we aan boord van de Flandria, voor een 2 uur durende havenrondvaart. Langs de micro werden wij attent gemaakt op de belangrijkheid van de haven. Enkele cijfers : Antwerpen is de 2e haven van Europa en de 5e van de wereld.  60.000 mensen zijn er tewerkgesteld. De lengte van de kademuren is 130 km. Langs die kademuren worden meer dan 180 miljoen ton goederen behandelt. Dankzij de enorme opslagcapaciteit, vinden alle producten een gespecialiseerde opvang en een gespecialiseerd transport.

 

 

't Was echt een zeer interessante rondvaart !

 

 

 

 

Nu weer in de Touristram. 't Was er leuk zitten : 2 lange banken in de lengte van het wagonnetje, zodat we recht tegenover elkaar zaten.  Er werden verhalen en mopjes verteld en er werd veel gelachen. Zo reden wij naar de Grote Markt.

 

Een gids wachtte ons op, en zij vertelde anekdoten over de rijke geschiedenis van Antwerpen : over het Brabo-standbeeld, over het stadhuis en over de kathedraal. Wij kuierden door de historische binnenstad en wandelden door de "Vlaeykensgang". Dit is een overblijfsel van het 16e-eeuwse Antwerpen, met kleine steegjes met veel sfeer en het is er opvallend stil, niettegenstaande de drukke binnenstad. "Sir Anthony Van Dijck ", het befaamde restaurant is er gevestigd.

 

 

 

 

 

  

De Flandria rondvaart en de wandeling, hadden onze honger aangescherpt, en we repten ons naar " Jeanty's " voor een lekker etentje.

 

 

We hadden de keuze tussen vis ( zalm met mousselinesaus ) en vlees ( konijn met appelmoes ). Een lekker wijntje smaakte er uitstekend bij ! En wat is er aangenamer dan met vrienden en kennissen te praten, te lachen en van gedachten te wisselen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat later dan verwacht reden wij met de Touristram terug naar het station. De trein wachtte ons op en na die mooie interessante dag keerden wij terug naar Mechelen.                Oef, nog altijd geen regen !

 

 

 

 

Dankzij de goede voorbereiding van de organisatoren, Marcel De Grooff en Mariette Van der Hoeven, was het voor iedereen een geslaagde dag !

Bedankt Marcel en Mariette !!!!