WANDELEN

 

 

CONTACTPERSOON

Jefke Vermeeren

tel   0477 80 67 76

Maria & Willy Weckhuysen      

Tel 0494 66 33 93

 

 

 

Nieuws over de Wandelingen

 

 

Elke maand gaat VV Carep wandelen,

telkens op  de eerste dinsdag van de maand.

Vertrek steeds stipt om 14.00u. voor alle wandelingen.

 

De vertrekken starten op verschillende, op voorhand overeengekomen plaatsen. Meestal is dit een kerk of een andere gemakkelijk te vinden locatie.

 

De afstanden variëren tussen de ca. 7 en ca. 10 km., met indien mogelijk halverwege een stop om iets te drinken en naar het toilet te gaan. Het tempo wordt aangepast aan de traagste deelnemer.

 

Jefke Vermeeren (  Gsm 0477 / 80 67 76 ) isde verantwoordelijken voor de organisatie en dit in samenwerking met een werkgroep die het wandelkalender voor het volgende jaar opstelt. Ieder van deze mensen stippelt één of meerdere wandelingen uit, waarbij zij als gids fungeren.

 

                                                                  Nog veel wandelplezier

 

 

 
Wandelkalender  2020

 

 

DATUM

 

 

VERTREKPLAATS

 

GIDS

 

07 januari

2020

 

Pijpelheide kerk O L Vrouw & Sint Jozef

Schrieksesteenweg

 

Weckhuyzen Willy & Maria

0494 66 33 93

 

 

04 februari

2020

 

Bonheiden sporthal Berentrode

Waversesteenweg

 

Hendrickx - Vermeeren

015 51 65 77

 

 

03 maart

2020

 

Haacht parking Katvissers

Kapellemansdijk

 

Bernaerts Guido

0479 33 13 36

 

 

07 april

2020

 

Booischot parking Pallieterhoeve

IJzerenweg 21

 

Weckhuyzen Willy & Maria

0494 66 33 93

 

 

05 mei

2020

 

Schriek kerk Sint Jan Baptist

Leo Kempenaersstraat

 

Heremans - Ceulemans

015 23 46 61

 

 

02 juni

2020

 

Heist Goor kerk Sint Alfons

Pastoor Mellaertsstraat

 

De Roover - Dieriks

015 73 07 63

 

 

07 juli

2020

 

Tremelo kerk O.L.Vrouw van Bijstand

Schrieksebaan

 

Dieriks - De Roover

015 23 40 86

 

 

04 augustus

2020

 

Muizen kerk Sint Lambertus

Muizendorp

 

Bernaerts Guido

0479 33 13 36

 

 

01 september

2020

 

Grasheide kerk Sint Gerardus Majella

Kerkhoflei

 

Ceulemans - Heremans

015 23 36 96

 

 

06 oktober

2020

 

Buken Kampenhout kerk Sint Antonius

Bukenstraat

 

Paeps Robert & Frieda

016 65 67 04

 

 

03 november

2020

 

Wakkerzeel kerk Sint Hubertus

Martelarenlaan

 

Hendrickx - Vermeeren

015 51 65 77

 

 

01 december

2020

 

Rijmenam tramhalte

Stationsplein

 

Vermeeren - Hendrickx

0477 80 67 76

 

 

Speciaal te vermelden is ook de bedevaart te voet naar Scherpenheuvel die dit jaar doorgaat op zaterdag 25 April 2020 en vertrekt om 11uur vanuit Gijmel - Langdorp langs Testelt
 

 

 

 

 
 

Relaas over de wandeling

TREMELO - NINDE 

januari 2013

 

Wel even een rechtzetting, uitzonderlijk hadden we echter de tweede dinsdag gekozen. Niemand zag het echt zitten om op 1 januari te gaan wandelen. Na een nachtje feestvieren en opstaan met een serieuze kater (het was er één met een stamboom), is het niet zo logisch om dan al te gaan stappen.

 

Dus werd het 8 januari, dertien moedigen melden zich paraat om 14.00 uur aan de voorziene startplaats, in dit geval voor het geboortehuis van pater Damiaan. Vandaar uit gaat het richting Tremelobaan en zo verder langs de Kruisheide, een rustig plekje natuur te midden van de huizen, ideaal om dit te bezoeken zou het vroege najaar zijn, als de heidestruiken in volle bloei staan.

Verder gaat het langs meestal verharde wegen naar Tremelo centrum.

 

Iets na 15.00 uur bereiken we onze tussenstop.

 

In café "Het Raadshuis" word halt gehouden, om even te rusten en ook eens naar het toilet te gaan, de consumpties zijn er ook nog aan democratische prijzen.

 

Drie kwartier later gaan we opnieuw op pad voor het tweede gedeelte van onze wandeling, ditmaal langs landelijke wegen, voorbij het vroegere Texas City om uit te komen naast het voetbalterrein en zo verder over rustige wegen terug naar de vertrekplaats, om daar aan te komen omstreeks 16.45 uur.

 

 

Voor eventueel geďnteresseerden, de wandelingen starten steeds om 14.00 uur, de eerste dinsdag van de maand. De vertrekplaatsen worden steeds vermeld in het Carepblaadje. Hopelijk eens tot ziens.

 

 

 

                                                       Van een reporter ter plaatse.

 

 Hopelijk   tot    ziens  ! ! !

 

 
 

Wandel-je-fit

Wandelen is de gemakkelijkste en meest toegankelijke manier van bewegen. Je hoeft er geen superconditie voor te hebben, het kost je niets en je kan het quasi overal.

Waarom wandelen?

 • Je fysieke gezondheid wordt er beter van.

 • Wandelen werkt ontspannend en gaat stress tegen.

 • Je slaapt beter.

 • Je past het gemakkelijk in in je dagelijkse activiteiten.

 • Je kan het op elke leeftijd.

 •  

  Wandeldag in LIER.

   

   

  Dinsdag 02 juni . Het is de eerste dinsdag van de maand en traditioneel wandeldag voor de Carep stappers .

  Vertrekpunt is parking De Mol  , te Lier , Aarschotsesteenweg . 23 deelnemers zijn , ruim op tijd , komen opdagen . De weergoden zijn ons gunstig gezind : prachtig weer , volle zon , met temperaturen in de schaduw van 24 a 25 graden  . Klokslag 14.00 uur vertrekken wij in de richting van het centrum .

   Aan de Sint Gummaruskerk herinnert een arduinen gedenkplaat op een statige woning  ons eraan dat hier de koning van Denemarken , Christian II , verbleven heeft van 1524 tot 1530. Hij was zijn land moeten ontvluchten wegens interne spanningen .

  Voorbij een brugje over de Kleine Nete belanden we aan de Mosdijk. In het huis nummer 2 werd de wereldberoemde kunstsmid Louis Van Boeckel geboren . We volgen de Kleine Nete en komen terecht aan het Spuihuis. Het werd gebouwd in de 16° eeuw . De uitgesleten dorpels aan de  in – en uitgang van de onderdoorgang , zijn de stille getuigen van de leeftijd van het eeuwenoude kunstwerk , dat opgetrokken werd om de waterhuishouding van Lier te regelen .Het deed tevens dienst als woning voor de sluiswachter .

  Vervolgens liep de wandeling langsheen “De Vesten” , een 5 km lange groene gordel rond het centrum . Het gebladerte van de eeuwenoude , en ook jongere , bomen , verschaft ons voortdurend bescherming tegen de opdringerige zonnestralen ; een heerlijke koelte is ons voorrecht geworden op deze aangename lentedag .

  We zijn niet alleen op de vesten . Er staat een standbeeld van Anton Bergman ,(1835-1874) advocaat en letterkundige ,doctor in de rechten . Een lolbroek uit ons gezelschap vroeg of Anton de broer was van Gaston (compagnon van Leo). Neen dus .

  Wie ons ook aandachtig gadeslaat , is het bronzen standbeeld van  kanunnik David (1801-1866) historicus en taalkundige . Hij was de geestelijke vader van het Davidsfonds , opgericht in 1875. Sinds 1897 staat hij daar en hij ziet er jandorie nog goed uit.

  Wie we daar ook tegenkwamen was “Het cadetje”. Hij staat opgesteld tegenover de vroegere Dungelhoefkazerne  als symbool van de jarenlange militaire aanwezigheid in Lier. Heden zijn op de vroegere Dungelhoefsite de politiediensten en nog andere administratieve diensten gevestigd .

  Gezien we reeds meer dan 60 minuten wandelen ,wordt het stilaan tijd om eventuele uitdrogingsverschijnselen radicaal de kop in te drukken .

  Aan het monument van de gesneuvelden uit de beide wereldoorlogen slaan wij links af in de richting Zimmerplein .We slaan de gevangenpoort gade van op een veilige afstand ….. men weet maar nooit of er geen achtergebleven overijverige wachters rondlopen.

  Op het Zimmerplein  kiezen wij de drankinstelling “De Fagoempel “ uit als herstelpunt voor ons verloren  vochtgehalte .De echte zonnekloppers kiezen voor het terras ,de anderen voor de koelere binneninfrastructuur .

  De tocht gaat verder langs het Schapekoppenplein , waarna we terechtkomen in het Begijnhof ,ontstaan in 1258 en erkend als Unesco werelderfgoed . Straatje in, straatje uit …….  er is overal wel wat te zien .

  Niemand die zin heeft om hier te blijven , dus verder terug de vesten op, in de schaduw van de bomen .We trekken door het stadspark ,waar een borstbeeld staat van Louis Van Boeckel . Deze kunstsmid stond in 1900 aan de wereldtop van zijn ambacht .Hij behaalde de grootste onderscheiding op de wereldtentoonstelling van Parijs . Er staan vele werken van hem in Lier . Het hek van het Witte Huis in Washington DC is ook van zijn hand.

  Samen met Louis Zimmer , baron Opsomer en Felix Timmermans vormde hij het klavertje vier van Lier.

  We wandelen nu weer even in de binnenstad , gaan de Sint Gummarus kerk aan de voorzijde voorbij en slaan linksaf . In de De Heydersstraat staat de Kluizekerk die dateert van 1410 . Het is een mooi gebouw maar staat leeg en verkeert in verval .We trekken verder richting Sionsvest .

  In deze omgeving ligt ook de Academie ; in de onmiddellijke nabijheid zijn verscheidene artistieke muurschilderingen aangebracht  Dra zijn wij weer aan de waterloop De Grote Nete

  Ter hoogte van de Oude Bloemmolens, die nu omgetoverd zijn in residentiële woongelegenheden , volgen wij terug de Lierse waterloop , die ons naar de parking leidt .

  Het is ongeveer 1700 uur als wij toekomen op de parking .We nemen afscheid van elkaar en spreken af voor de volgende wandeling .

   

  Om te besluiten wil ik alle deelnemers danken voor hun aanwezigheid en gedisciplineerdheid in het verkeer.

   

  Tot een volgende keer              Maurits.

   

   

   

  Wandelen in Hallaar .

   

  Twee september 2008  -  eerste dinsdag van de maand   -   traditioneel wandelnamiddag van CAREP . 

          We verzamelen aan de kerk van Hallaar tegen 14.00 uur . Willy en Maria Weckhuyzen geven het startsein en weg zijn wij . Met een groepje van 18 begeven wij ons , onder de kundige leiding van onze gids , Frans Hendrickx , langs de buitenwijken in de richting van Heist op den Berg .

          Heist heeft zijn naam niet gestolen ,want het gaat werkelijk bergop . Eens boven op het Kerkplein gaan wij linksaf en belanden in “Heist af den Berg “ . Ergens gaan wij binnen langs een poortje , in een ogenschijnlijk particuliere eigendom , die echter een openbare bloementuin schijnt te zijn . Er bloeien veel , meestal hoge bloemsoorten .

          We passeren  het vernieuwde politiebureau  en komen aan een bos ,genaamd Bergbos. Voor menigeen onder ons een verrassing , dat een bos zo dichtbij het centrum van Heist ligt .

          Weer een beetje “op den berg “ en dan weer wat “af den berg”.

   

  Aan de uitgang van het Bergbos bevindt zich een grot met het opschrift “ O.L.V.VAN HOUT BEHOUDENIS DER KRANKEN  “ Er zijn twee nissen ; in de ene staat een beeld van Moeder Maria, de andere nis is leeg en zou de Heilige Jozef geherbergd hebben . Een schrander iemand merkte op dat Jozef  waarschijnlijk naar den Aldi was ,of een pint was gaan pakken .Weer een mysterie bij …Verdorie !!!      (andere krachttermen zijn op deze plaats verboden ).

   

   

          Verder dan maar langs een veldwegel aan een maďsveld . Aan een ingangspoortje van een boomgaard hangt zowaar een groot rond verkeersbord , rode achtergrond met witte horizontale streep ( verboden rijrichting ). Hier zitten duidelijk humoristen .

   

          De braambessen die langs de weg hangen smaken zoet . Deze weg komt uit op een grote verkeersader ,waar wij de baan moeten oversteken . Wij kunnen in alle veiligheid oversteken , de automobilisten schijnen begrip op te brengen voor overstekende voetgangers en stoppen spontaan . Na de oversteek wuiven wij hen vriendelijk na .

   

          Dra komen wij aan een herberg , gelegen langs de Nete  ! Het is 15.05 uur , tijd om een pauze te nemen . De herberg draagt de naam “ Looidijk ” en werd reeds bezocht tijdens een vorige wandeling . De waardin verdient een ticket voor de hemel door haar werk van barmhartigheid, nl : “ de dorstigen laven ”. Willy en Maria doen naarstig mee om iedereen zo vlug mogelijk te bedienen . De heilige Jozef Vandergrot is hier niet te bespeuren .

         

  Na een halfuurtje vervolgen wij onze tocht langs de Netevallei . De Grote Nete kronkelt er langs bloemrijke beemden en weiden , bevolkt met koeien en paarden. We kunnen genieten van prachtige vergezichten op de Heistse berg .

   

   

  Via velden en weiden komen wij terug in de bebouwde kom van Hallaar .Het is 16.50 uur  , de wandeling is ten einde . We hebben weer genoten van een stressloze namiddag

   

  Wilt u ook genieten van een namiddag zonder stress , vervoeg onze rangen , kom op de eerste dinsdag  van de maand mee wandelen .   Uw gezondheid zal er wel bij varen .

   

                                                                                                                   Walk man

                                                                                                                   Maurits